dijous, 24 de març del 2011

Carnaval

Cada any els monitors i monitores de la Secció Infantil i Juvenil ens reunim durant les vacances de Nadal i intentem decidir un tema per carnaval. Encara que va costar força, vam acordar que aniriem de Pica Pedres. I teníem clar des del principi que volíem fer una carrossa i que no seria fàcil, perquè ens calia trobar un camió disponible per aquell dissabte, cosa complicada perquè tothom vol camió per dissabte de carnaval, per això vam plantejar-nos una alternativa. Construir un “Tronco mobil” prou gran perquè s'hi pogués entrar i es pogués moure pel carrer com si fos de veritat.

Finalment la mateixa setmana del carnaval vam confirmar que no havíem tingut sort i no podríem disposar de camió, així que divendres a la tarda vam iniciar a contrarrellotge la construcció del “Tronco Mobil”.

Divendres a les 17h de la tarda començàvem a preparar el disseny i el material, aprofitant una estructura creada fa dos any per a una diligencia del Far West haviem de construir-hi a sobre la forma que volíem, fent servir cartró i porexpan. A les 20h marxàvem a la UME a preparar disfresses i acabar de parlar coses per l'endemà, fins aquell moment havíem preparat l'estructura i elaborat les dues rodes. Faltava molta feina.

Dissabte ens vam aixecar d'hora i des de primera hora vam dedicar-nos completament a la creació de la nostra carrossa especial. Faltava acabar de muntar l'estructura, posar la roba que fa de toldo, afegir les rodes, pintar-ho tot i fer els detalls i retocs que li donen la gràcia dels Pica Pedres.

Tot hi ser 5 monitors/es treballant tot el matí, a les 16h de la tarda encara no estava llesta del tot, així que dos de nosaltres ens vam quedar a acabar-la mentre la resta anaven a buscar els nens. Per sort i gràcies a una empenta final i molta inspiració per fer els detalls en 20 minuts a les 17h de la tarda el “Tronco Mobil” estava a la Rambla, a la sortida de la Rua de Carnaval amb tota la colla de Pica Pedres disfressats.

Com és habitual, l'esforç que vam fer en menys de 24 hores i el cansament que vam acumular va desaparèixer per sempre, en veure l'alegria i il·lusió que els hi va fer a tots els nens i nenes veure arribar el “Tronco Mobil” que podrien portar durant la Rua.