dimarts, 4 de gener del 2011

Col·locació del pessebre a la Cova Simanya

Cada any anem a posar el pessebre en algun indret diferent de Catalunya, l'any passat vam aprofitar la recolocació de la Creu de la Morella per instal·lar allà el nostre pessebre. Aquest any, hem decidit marxar una mica més lluny i hem tornat a les muntanyes de Sant Llorenç de Munt. I dic que hi hem tornat perquè quan els monitors i monitores erem petits i estavem a la secció infantil, ja hi vam anar, vam posar el pessebre a la Cova Simanya igual que aquest any.

El diumenge dia 19 unes 35 o 40 persones vam trobar-nos a les vuit del matí per agafar l'autocar i marxar en direcció a Matadepera, el dia es presentava tapat i fins hi tot amb algunes gotetes esporadiques. No feia bona pinta. Si el temps seguia igual, el més probable era que ens plogués.

Al arribar al punt en que ens deixava l'autocar i començavem a caminar, ens vam adonar que el dia havia millorat substancialment, encara que només pel que feia a la pluja, perquè feia força fred i de tant en tant passava una rafaga d'aire fred que deixava a tothom glaçat.

Tot hi el fred i el vent, vam fer l'excursió cap a la Cova Simanya, que vam explorar tots junts fins que vam decidir un lloc per col·locar el nostre pessebre. Com que anavem molt bé de temps vam decidir aprofitar i caminar tres quarts d'hora més fins als Obits. Allà vam tornar a fer d'espeleolegs arrsoegant-nos per tunels i galeries conectedes entre elles fins que la gana ens va fer parar i dinar.

Un any més hem col·locat el pessebre amb una genial excursió que ens ha permès descobrir o redescobrir uns llocs genials.


Marc Zurriaga