divendres, 21 d’octubre del 2011

Pujada al Tagamanent

El passat dissabte dia 15, la Secció Infantil també vam fer la primera sortida del curs, vam anar a pujar el Tagamanent, un pic del Montseny.

Vam quedar tots a la UME a les 8:00 del matí, érem moltíssims. Un cop reunits, els 34 nens, els 4 monitors i la Mel, vam baixar a l’estació per agafar el tren direcció a Figaró.

Durant la pujada per la muntanya els nens tenien la missió d’aconseguir una sèrie de coses per poder plantar la seva llavor al final del dia. La pujada va ser intensa, i tot i no arribar fins al cim, tot l’equip avançava com campions i ens ho vam passar molt bé. Vam parar a menjar els nostres entrepans i després d’una estona de temps lliure ens vam disposar a baixar.

La baixada va ser divertidíssima, com estàvem tots més descansats de la pujada, vam poder baixar molts trossos corrent, això sí, sense oblidar-nos de buscar la nostra llavor.

Un cop abaix, els nens van obtenir el que havien guanyat en les proves de la pujada, amb això ja podien plantar la llavor que cadascú va trobar. Després d’això vam agafar el tren direcció Gavà i a la UME, on els pares ens van venir a buscar cap a les 18:00h.



dilluns, 17 d’octubre del 2011

Exploració Espeleològica

Aquest diumenge la Secció Juvenil ha fet la seva primera sortida del curs, una exploració d'una cova a Esparreguera.

Durant aquest trimestre, amb la Secció Juvenil, les activitats estaran orientades a l'espeleologia. És per això, que em començat a mb una activitat suau d'exploració de coves.

Diumenge vam anar, amb l'ajuda dels pares, fins a Esparreguera. Des d'allà els 6 nois de la Secció i els dos monitors, vam haver de fer l'aproximació de la Cova seguint unes indicacions que no sempre son prou precises. Tot hi això vam trobar l'entrada de la cova i allà vam comenár amb l'activitat.

Primer de tot vam repassar el material basic per entrar a una cova: Roba vella(ens vam embrutar molt) o granota de treball, casc tipus escalada o de bicicleta, botes de muntanya (millor que bambes) i un frontal.
També vam parlar de l'impotrancia de compartuir l'aigua i el menjar que entrem a la cova, ja que no ers pot portar tot i el que es porta, cal que sigui per tots.

Un cop fet això, vam començar a entrar. Al perincipi té una sala gran que al cap de poc es transforma en una galeria estreta, quasi una gatera, que ens va permetre començar a practicar tècniques per avançar en una cova.
Després de la primera estretor, tots els nois van adonar-se que allò tampoc era tant complicat i van coemençar a moure's amb molta més facilitat.


Al mig de la cova vam parar per fer un pica pica amb els ganyips que haviem portat, tot somiant amb l'esntrpa que ens menjariem a la sortida.
Vam explorar tota la cova, que té uns 180m de recorregut i 18 de desnivell en dues hores i mitja, de manera que van comprobar com el temps passa molt depressa dins les coves. Després de dinar, els pares ens van venir a buscar cap a les 15h.